Világos álláspont

2024.05.08. 16:03

Menczer Tamás: a kormány és a kormánypártok a béke pártján állnak! (videó)

A kormány és a kormánypártok a béke pártján állnak! Minket nem fognak belesodorni a háborúba – írta Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerdán a Facebook-oldalán.

MW

Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a Fidesz–KDNP választási fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón Ózdon 2024. május 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Menczer Tamás a közzétett videójában arról beszélt: „a magyar emberek nem szeretik, hogyha beledumálnak az ő életükbe, és hogyha mások akarnak dönteni helyettük”. Márpedig egyébként David Pressmannal – az Egyesült Államok budapesti nagykövetével – kapcsolatban és a külföldi nyomásgyakorlással kapcsolatban pontosan ezt látjuk.

A magyar emberek világosan elmondták országgyűlési választáson, nemzeti konzultációk során, népszavazások során, hogy mit gondolnak a háborúról, ez most a jelenlegi legnagyobb és legveszélyesebb kihívás

 – emelte ki a politikus hozzátéve: a helyzet napról napra rosszabb.

 Elmondta, most olvasta a legfrissebb NATO-anyagokat, és látta a politikusi nyilatkozatokat katonák küldéséről, atomfegyverekről és „minden másról”.

A helyzet iszonyúan súlyos

– fogalmazott Menczer Tamás.

Hangsúlyozta: a magyar emberek elmondták, hogy ezt nem akarják. A magyar emberek azt is elmondták, hogy nem akarnak bevándorlást, és a magyar emberek azt is elmondták, hogy a gyerekeiket meg akarják védeni.

A magyar embereknek megvan a magukhoz való eszük, és nem szeretik, hogyha kívülről beledumálnak a dolgaikba

– mondta Menczer Tamás.

Hozzátette: én ugyanezt gondolom idősről, középkorúról, fiatalról, mindenki látja és látni fogja azt, hogy mi az ország érdeke. 

Legfontosabbat tekintve az ország érdeke például a béke.

Pressman úr háborúpárti. Legyen szó fiatalról vagy idősről, én nem hiszem, hogy bárki el akar menni ebbe a háborúba és meg akar halni. Mondjuk, ahogy a Gyurcsány úr elmondta, hogy aki nem akar meghalni Ukrajnáért, az pocsék ember. Szerintem a magyarok ezt nem akarják, és szerintem pontosan látják is, hogy miről van szó. Az eddigi választások is erről tanúskodtak

 – fogalmazott Menczer Tamás.

Menczer: háborúról vagy békéről kell dönteni

Az európai parlamenti és az önkormányzati választás létfontosságú, mert háborúról vagy békéről kell dönteni – mondta Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója szerdán egy Ózdon tartott sajtótájékoztatón.

Menczer Tamás kijelentette: a háborúpártiak Amerikában és Európában is azt mondják, hogy az a háború, amely Ukrajnában már több mint két éve zajlik, az a mi háborúnk, ezt folytatni kell addig, ameddig Ukrajna nem győz.

Ezzel szemben a mi álláspontunk, a békepárti álláspont az, hogy ez nem a mi háborúnk, mi ebből ki akarunk maradni; ezt a háborút senki nem nyeri meg, a csatatéren nincs megoldás, csak halottak vannak, ezért mi azonnali és feltétel nélküli tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazunk - fogalmazott a kommunikációs igazgató.

Menczer Tamás kifejtette: a „háborúpártiak” állításával az a probléma, hogy a háború végét egy olyan katonai eredményhez, Ukrajna győzelméhez kötik, „amely soha nem jön el”.

Elemzése szerint a helyzet napról napra rosszabb, mert már nyíltan mondják, hogy katonákkal is „be kell menni a háborúba”, még több fegyvert, még több pénzt akarnak küldeni, atomfegyverről és atombombákról beszélnek.

Mi, itt a háború szomszédságában, erről hallani sem akarunk – szögezte le a politikus, hozzátéve: mindez óriásira növeli annak kockázatát, hogy a háború kiszélesedik, eszkalálódik, sőt a NATO és Oroszország, vagyis a világ legerősebb katonai szervezete és egy atomhatalom összecsapásának kockázata soha nem volt nagyobb, mint most.

Menczer Tamás hangsúlyozta, békepárti politikusokat kell küldeni Brüsszelbe, „olyan politikusokat, akiknek nem ment el a józan eszük, akik képesek és hajlandóak arra, hogy az európai érdekeket képviseljék, ami nyilvánvalóan a béke”.

A kommunikációs igazgató közösségük minden tagját arra kérte, hogy menjen el szavazni, „akkor győzni fogunk, ahogy győzni szoktunk” – fogalmazott.

Menczer Tamás elmondta, hogy a Fidesz–KDNP 1200 helyszínen van és lesz jelen standdal, politikusaik az országot járva több száz fórumot tartanak ezekben a hetekben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Ózdon Menczer Tamás fórumot tartott a Digitális Erőmű épületében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában