Támogatás

2024.05.18. 11:08

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1 százalékán?

A Kuckó Önkéntes Program (Szintlépés Alapítvány) most arra hívja fel a figyelmet, hogy bármennyire aprónak tűnik a felajánlás összege, rengeteget jelent a gyermekotthonban élők számára. A „Nekünk 1% pont elég!” című kezdeményezés célja, hogy plakátok, magazin hirdetések és influencer tartalmak 1 százaléknyi részletének felhasználásával mutasson rá egy fontos társadalmi üzenetre.

MW

A Kuckó Önkéntes Program plakátja

Forrás: Kuckó Önkéntes Program

A személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásáról évről-évre rengetegen megfeledkeznek: 10 adózóból mindössze 4 rendelkezik adója 1 százalékáról valamely fontos társadalmi ügyet támogató, nonprofit szervezet javára. 

A Kuckó Program és a Szintlépés Alapítvány a „Nekünk 1% pont elég!” című kampányban arra hívja fel a figyelmet, hogy a legapróbb összeg is hatalmas segítség lehet a gyermekotthonban élőknek.

A kezdeményezés során egyetlenegy százaléknyi részletet használunk fel minden megjelenési felületünkből, hogy megmutassuk az embereknek, tőlük sem várunk többet ennél. Nekünk 1% is pont elég ahhoz, hogy élményprogramokkal, rendszeres sportolási lehetőséggel, tanulást segítő foglalkozásokkal, terápiával, vagy éppen étel- és ruhaadományokkal tegyük teljesebbé a gyermekotthonokban élők mindennapjait

 – hangsúlyozta Strényi Veronika, a Kuckó Önkéntes Program alapítója.

Az üzenet leglátványosabban a budai alsó rakparton kihelyezett hófehér óriásplakáton érvényesül. Az 1 százaléknyi részlet szabad szemmel szinte nem is látható, a médiafelületről készített fotók viszont annál egyértelműbben szemléltetik a kezdeményezés lényegét.

Egy alapítvány életében már az is hatalmas dolog, ha óriásplakáton hirdethet. Annak, hogy egy ilyen presztízsértékű felületnek csak egy parányi részletét használjuk ki, fontos üzenetértéke van: azt szeretnénk átadni az embereknek az óriásplakáton elrejtett felhívással, hogy sokszor pont az olyan apró részletek jelentik a legtöbbet, mint az 1 százalék felajánlása 

– tette hozzá Csanda Gergely, a Szintlépés Alapítvány elnöke.

A kezdeményezéshez népszerű influencerek is csatlakoztak, és felajánlották Instagram storyjuk 1%-át a jó ügy számára. A Kuckó Önkéntes Program támogatására buzdító aprócska üzenetet többek között Péter-Szabó Szilvi, Tokár Tomi, Viszkok Fruzsi, Lenzsér Olivér, Nico, Tóth Dávid és Karola is megosztotta a saját felületein.

Idén az 1+1%-os nyilatkozat benyújtásának határideje május 21-ére esik. A Kuckó Önkéntes Program és a Szintlépés Alapítvány munkájáról, illetve az 1% felajánlásról további részletek az alapítvány hivatalos weboldalán találhatóak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában