Fontos kérdések

2023.11.15. 12:44

Nacsa Lőrinc: a külföldről érkező kampányfinanszírozás is téma lesz a konzultáción (videó)

A külföldről érkező kampányfinanszírozás is kérdés lesz a nemzeti konzultáción - tudatta a KDNP frakciószóvivője szerdán az MTI-hez eljuttatott videójában.

MW

A dollárbaloldal már 2016-ban is külföldi beavatkozást remélt

Forrás: Alapjogokért Központ/Facebook

Nacsa Lőrinc azt mondta: évtizedekig tartó közmegegyezés volt arról, hogy egyik párt sem fogadhat el külföldi kampánytámogatást, hiszen az a magyar belügyekbe történő durva bevatkozás lenne. 

A "dollárbaloldal" azonban ezt az egyezséget 2022-ben felrúgta

 - tette hozzá.

A frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta, hogy 

a "dollárbaloldal" ekkor azt hazudta, hogy ez a kampánytámogatás mikroadományokból származott, csakhogy ez a hazugság megdőlt.

"Azt is sejthetjük, hogy mit kérhettek a finanszírozók cserébe, hiszen a dollárbaloldal a háború mellé állt, támogatta a migrációt és még a gyermekvédelmi törvényt is megtámadta" - fogalmazott Nacsa Lőrinc, hozzátéve, hogy a Fidesz-KDNP úgy véli, hogy ezzel a dollárbaloldal átlépett egy olyan határt, amit nem szabadott volna: a hatalomra kerülés érdekében elfogadott külföldi pénzeket és ezzel kiárusította a magyar politikai függetlenséget.

 

 

A Fidesz-KDNP éppen ezért a pártfinanszírozási rendszer szigorítása mellett van, de ezt akkor tudják elérni, ha minél többen állnak a "külföldi befolyásolást célzó pénzek útjába" 

- mondta.

"Mi magyarok most elmondhatjuk a véleményünket arról, hogy rendben van-e az, ha külföldről támogatnak politikai szervezeteket. Töltsük ki minél többen a nemzeti konzultációt, és állítsuk meg a külföldről érkező politikai befolyásolást!" - szólított fel Nacsa Lőrinc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában