Ország-világ

2020.08.24. 20:34

Robbanás történt a dunaújvárosi vasműben (videó)

Úgy tudni, senki nem sérült meg. Az okokat még vizsgálják.

Forrás: Duol.hu

A Duol.hu információi szerint a detonáció a Dunaferr Nagyolvasztó Gyáregység zsugorítóművének területén történt.

A hírportál az esettel kapcsolatban megkereste a Fejér Megyei Katasztrófavédelem szóvivőjét, Szabó – Bisztricz Anett tűzoltó századost, aki azt mondta: „A Vasmű úti ipari létesítményben a technológiai folyamatban egy kisebb porrobbanás történt egy olyan részen, ahol emberi tartózkodásra kialakított terület nincs. Személyi sérülés nem történt. A létesítményi tűzoltók kiérkezésekor tűz nem volt. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltóságról érkezett egy magasból mentőlétra a terület átvizsgálása céljából, hogy könnyítse és segítse azt”.

https://streamable.com/m7ghs4

A témával kapcsolatban a portál megkérdezte dr. Sevcsik Mónikát, az ISD Dunaferr Zrt. RMS és HR igazgatóját is, hogy mennyiben befolyásolja ez a baleset a folyékony fázis technológiai folyamatát és milyen intézkedéseket tesznek annak érdekében, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő.

A Vasmű szűkszavú közleményében megerősítette a robbanás tényét: ezek szerint hétfőn, azaz 2020. augusztus 24-én, délelőtt 9 óra 20 perckor porrobbanás történt az ISD Dunaferr Zrt. zsugorítóművének egyik berendezésénél, megerősítve azt is, hogy személyi sérülés nem történt. A jelentős anyagi kárt okozó esemény kivizsgálása az előírások szerint megkezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában