Válogatott

2023.10.09. 11:02

Így teljesítettek légiósaink a szerbek elleni mérkőzés előtt (videó)

A magyar labdarúgó-válogatott a következő szombaton sorsdöntő mérkőzést játszik a Puskás Arénában Szerbia ellen, ha nyer, akkor minden valószínűség szerint kijut a jövő nyári Európa-bajnokságra. Marco Rossi szövetségi kapitány keretében sok a légiós, zömmel ők kapnak szerepet a meccseken, ezért most hangsúlyozottan fontos, hogy mennyit és hogyan futballoztak a múlt héten, ezt néztük meg szokásos összeállításunkban – írja a Magyar Nemzet.

MW

Gazdag Dániel pazar góllal hangolt a következő két válogatott találkozóra

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Ha a magyar légiósok nemzetközi szerepélését nézzük, akkor egyelőre az Európa-ligára kell összpontosítanunk. Az Union Berlin a sérülése után lábadozó Schäfer András, az RB Leipzig a sérült Willi Orbán és az egy év után felépült, de csak kispados Gulácsi Péter nélkül szerepelt a Bajnokok Ligájában, előbbi a portugál Bragától kapott ki otthon 3-2-re, utóbbi pedig szintén hazai pályán szenvedett vereségett, 3-1-re maradt alul a címvédő Manchester Cityvel szemben.

A Liverpool az Európa-ligában csütörtökön a belga Royal Union SG együttesét fogadta és győzte le 2-0-ra, Szoboszlai Dominik a 79. percben lépett pályára. A Premier League-ben a magyar középpályás vasárnap a Brighton vendégeként kezdett, végigjátszotta a meccset, sőt, fontos szereplője is lett a mérkőzésnek. A Liverpool a nyolcadik bajnokiján ötödször került hátrányba nulla-nullás állásnál, ám a félidő hajrájára összekapták magukat a vörösök, olyannyira, hogy a szünetre már ők mehettek előnyben. Mohamed Szalah a 40. percben előbb egyenlített egy szép egyérintős ellentámadás végén,

amelyet Szoboszlai indított a felezővonal környékéről, a ráadás pillanataiban pedig a tizenhatoson belül labdát szerző Szoboszlai Dominik lerántásáért megítélt tizenegyest váltotta gólra az egyiptomi.

Európán kívül a dél-koreai Ulszan Hyundai az ázsiai Bajnokok Ligájában 1-0-ra kikapott a japán Kavaszaki Frontale otthonában, Ádám Martin az 54. percben állt be, viszont nem lépett pályára a bajnokságban az Incheon ellen, ennek a mérkőzésnek 0-0 lett a vége. 

Nagyszerű hete volt Gazdag Dánielnek az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben. A hét közepén a csapata, a Philadelphia Union úgy verte meg hazai pályán 2-1-re az Atlanta Unitedet, hogy a magyar támadó gólt lőtt és gólpasszt is adott, előbbi ráadásul bravúros, ollózó mozdulatból esett.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán érhetik el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában