reggae

2021.07.06. 10:30

Új énekessel turnézik a UB40

Matt Doyle vette át a közelmúltban betegsége miatt visszavonult Duncan Campbell helyét a UB40 brit reggae-együttesben vezető énekesként.

British group UB40 performs during the Live Earth concert in Johannesburg, 07 July 2007. The South African concert is one of nine global warming music concerts in nine major cities around the world which are designed to highlight the dangers of global warming. The Live Earth concerts, supported by former US presidential candidate Al Gore, are expected to attract an audience of two billion people. AFP PHOTO / ALEXANDER JOE (Photo by ALEXANDER JOE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Alexander Joe

A BBC hírportáljának értesülése szerint Doyle fog fellépni az együttessel minden nyári koncerten és a zenekar angliai turnéján is novemberben.

Doyle elmondta, hogy nagyon hálás, és megtisztelőnek érzi, hogy megkapta ezt a lehetőséget.

Campbell 2008-ban vette át az együttes vezető énekesének szerepét fivérétől, Alitől, de

tavaly augusztusban agyvérzést kapott, és készült ugyan a visszatérésre, de a közelmúltban egészségi állapota miatt mégis inkább a visszavonulás mellett döntött.

Doyle mielőbbi teljes gyógyulást kívánt Campbellnek, aki, mint mondta, „fantasztikus dalokat szerzett”.

A UB40 gitáros-énekese, Robin, Campbell bátyja „tehetséges fiatalemberként” festette le Doyle-t, akinek hangja és énekstílusa is jól illik az együtteshez.

A UB40 utolsó albuma, a Bigga Baggariddim június 25-én jelent meg, és a világ számos reggae-zenésze játszik rajta.

Borítókép: A UB40 fellépése még 2007-ben, Johannesburgban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!