Nagyvilág

2015.12.17. 12:44

4 alig ismert Google szolgáltatás

Sokak számára a Google csak egy keresőt jelent. Ám az évek során a Google egy sor igen érdekes projektet hozott létre.

Sokak számára a Google csak egy keresőt jelent. Ám az évek során a Google egy sor igen érdekes projektet hozott létre.

Kár vitatni, hogy a Google legnépszerűbb alkalmazásai a keresője, valamint a Youtube és a Gmail. Természetesen az internet világában jártasabbak már hallottak a Google Analytics, vagy a Google Adwords eszközökről is, de még tapasztalt felhasználók számára is újdonság lehet a következő listában, amelyben a Google kevésbé népszerű, vagy méltatlanul keveset használt szolgáltatásait gyűjtöttük össze.

A szolgáltatás célja az, hogy a világ műkincseit interaktív formában bárki számára hozzáférhetővé tegye. A magyarul Google Kulturális Intézet névre hallgató oldalon a világ bármely részén lévő múzeumok, intézmények műkincsei között válogathatunk, és még ahhoz sem kell Indiába utaznunk, hogy virtuális sétát tegyünk a Tai Mahal épületénél a Street View segítségével. Több ezer nagy felbontású fotót találhatunk a weboldalon, amelyen magyar intézmények, mint a Nemzeti Galéria, vagy a Szépművészeti Múzeum is képviseltetik magukat.

A Google Life weboldalát 2008-ban indította el, amelyen archiválta az amerikai Life magazin másfél évszázados tartalmát, a képeket az eredetiről beszkennelve. Az 1860-as évektől kezdve böngészhetünk érdekesebbnél érdekesebb fotók között témakörökbe rendezve.

Ugyan ezek a "térkép" szolgáltatások még koránt sincsenek a Google Maps szintjén, viszont mind a Hold, mind a Mars felszínét tanulmányozhatjuk ezzel az alkalmazással, valamint megtekinthetjük a különböző (robotizált és emberi személyzettel történő) landolások helyszíneit.

A Google Trends szolgáltatása nem csak szórakoztató, hanem roppant hasznos is egyszerre. Segítségével betekintést nyerhetünk abba, mi érdekli éppen aktuálisan a Föld népét, melyek a legkeresettebb kifejezések. Ezt természetesen nyelvre, országra, de akár városra lebontva is megtekinthetjük. Az év top keresései között olyanok szerepelnek, mint a párizsi terrortámadás, a víz a Marson és természetesen az új Star Wars film.

Forrás: Impuls360

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!