Nagyvilág

2011.07.15. 09:27

Deszkások mennyországa

Pierre-André Senizergues valóra váltotta a deszkások álmát, olyan otthont tervezett, amiben simán lehet deszkázni. Vagy olyan pályát, ahol lehet élni.

Pierre-André Senizergues valóra váltotta a deszkások álmát, olyan otthont tervezett, amiben simán lehet deszkázni. Vagy olyan pályát, ahol lehet élni.A PAS House (Pierre-André Senizergues tervező nevének kezdőbetűiből) egy igazi deszkás paradicsom, akár a mosogatón, vagy a tűzhelyen is szlájdolhatnak a lakók. Pierre-André Senizergues, aki korábban profi deszkás volt, jelenleg pedig az Etnis cégnél tervez deszkásoknak cipőt és sportfelszereléseket, húzott egy merészet és megalkotta a deszkások mennyországát.

A negyvennyolc éves úriember Malibuban építette meg a 204 négyzetméteres alapterületű lakást/gördeszkapályát, de aki nem akar a tengerentúlra utazni, hogy megnézze, Párizsba is elugorhat, a La Gaîté Lyrique-ban augusztus 7-ig egy kisebb prototípusát is megnézheti a félcsőlaknak.

A deszkás lét lényege

Senizergues háza környezetbarát és sportbarát, de filozófiájának talán legjobb része, ami a promo videón is elhangzik: - Valami olyasmit akartam létrehozni, ami tükrözi a deszkás lét lényegét. Mi valahogy mindig másként éltünk, mint mások – mondja. Mivel a deszkázás városon belül nem igazán lehetséges, így a fiatalok kénytelenek megszegni a szabályokat, hogy hódolhassanak sport szenvedélyüknek. Ezzel most ez kilőve.

Bár ha mondjuk az ember összecsődít egy társaságot és véletlenül valaki szeretne bóbiskolni, míg a többiek nyomják, már közel sem olyan barátságos az ötlet, bár mosogatón szlájdolás is akkor is jól néz ki, ha tele van kristálypohárral a tálca. Végül is az ötlet jó, a megvalósítás innovatív, ráadásul Pierre-André Senizergues angolja is tisztességes, annak ellenére, hogy francia.

-MON-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!