Nagyvilág

2011.04.13. 21:47

Tiltakozásként megmérgezte magát egy munkanélküli Bulgáriában

<p>Patkányméreggel és higannyal kísérelt meg szerdán öngyilkosságot egy munkanélküliség ellen tiltakozó bolgár férfi, szófiai kormányzati hivatalok előtt - közölte a bolgár közszolgálati rádió. A férfit kritikus állapotban szállították kórházba.</p>

A Bulgária északkeleti részén élő 46 éves falusi férfi sztrichnint és higanyt nyelt le - közölte a bolgár rádióval a férfit kezelő kórház toxikológusa. Az orvos elmondása szerint saját maga megmérgezésével munkanélkülisége ellen akart tiltakozni a bolgár fővárosban.

A rádió közlése szerint a férfi "hosszú ideje" munkanélküli, támogatásokból tengődik és csak rövid időre szóló alkalmi munkákat talált. A bolgár rendőrség egyelőre nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban. A belügyminisztérium sajtóosztályán pedig csak annyit mondtak, hogy "félresikerült öngyilkossági kísérleteket nem szoktak bűntényként feljegyezni".

- Független HÍrügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!