Nagyvilág

2011.03.07. 19:21

Elindult hazafelé a Discovery űrrepülőgép

<p>A Star Trek sorozat zenéjére ébredt visszatérésének reggelén a Discovery legénysége. Az űrrepülőgép hétfőn indult utolsó útjára, vissza a Földre a Nemzetközi Űrállomásról.</p>

A NASA dalversenyt hirdetett, a legtöbb szavazatot ez a dal kapta. A sorozatban James T. Kirk kapitányt alakító William Shatner szóban is üzent az asztronautáknak az ébresztő után.

Hétfőn reggel, floridai idő szerint 8 óra 37 perckor (közép-európai idő szerint 14:37-kor) vált le az űrsikló a Nemzetközi Űrállomásról, hogy megkezdje visszaútját a Kennedy Űrközpontba. Az űrrepülő nyolc napot és tizenhat órát töltött az űrállomáson. A Discovery és legénysége szerdán 11 óra 58 perckor (közép-európai idő szerint 17:58-kor) érkezik majd a floridai űrállomásra, a tizenhárom napos misszió után. A hat tagú legénység küldetését már most sikeresnek nevezték, mivel új tárolómodult szereltek fel az űrállomáson, így több hely lesz raktározásra. Az Endeavour április 19-én, az Atlantis űrsikló pedig június 28-án készül a kilövésre, ha a két gép visszatért a Földre, lezárul a harminc éve kezdődött amerikai űrrepülőgép-program.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!