Nagyvilág

2011.02.10. 06:03

Pirítóst kért a fejbelőtt amerikai képviselőnő

<p>Már képes beszélni az egy hónappal ezelőtt fejbelőtt amerikai képviselőnő. Gabrielle Giffords hétfő reggelire pirítóst kért - számolt be a politikus szóvivője szerdán. A képviselőnő ellen január 8-án egy arizonai politikai gyűlésen támadt egy fegyveres férfi.</p>

A merényletben hatan - köztük egy kilenc éves kislány és egy szövetségi bíró - haltak meg, többen megsebesültek. A támadót elfogták.

A Facebook közösségi oldalon a politikus férje - az űrhajós Mark Kelly - azt írta, hogy az asszony étvágya visszatért és napi háromszor eszik. "Nehéz elhinni, hogy még csak egy hónap telt el azóta, hogy Gabrielle Giffords-ra rálőttek. Az orvosok szerint villámgyorsan gyógyul, ugyanakkor nem viccelnek, amikor azt állítják, hogy ez egy maratoni folyamat lesz" - írta azt asztronauta, aki április végén az Endeavour űrsikló kapitánya lesz, amikor azt utoljára kilövik a világűrbe.

A merénylő golyója keresztülhatolt a képviselőnő agyán, akit előbb a támadás helyszínéhez közel, egy tusconi ((tuszoni)) kórház intenzív osztályán kezelték, majd átszállították egy texasi rehabilitációs központba. "Nap, mint nap szigorú terápiának vetik alá, beszédterápiára is jár. Az orvosok remek munkát végeznek, különböző nyelvi gyakorlatot csináltatnak vele" - mondta Giffords szóvivője, aki hozzátette, hogy a politikus is "keményen dolgozik" és ennek látszik az eredménye.

A politikai gyűlésen fegyvert rántó 22 éves támadó börtönben várja tárgyalását. Jared Loughner-t ((dzsered lafner)) többek között, kongresszusi képviselő elleni gyilkossági kísérlettel is vádolják. Ügyében március 9-én lesz a következő meghallgatás.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!