Nagyvilág

2010.11.09. 19:09

Nostradamus jóslata: novemberben kitör a III. világháború

<p>Egy korábban félremagyarázott Nostradamus jóslat szerint még ebben a hónapban kitör a III. világháború.</p>

Elég sok jóslatot lehet hallani bolygónk jövőjére vonatkozóan, vegyük csak példának a széles körben ismert 2012-es világvégét, de van egy kevésbé közismert prófécia. Nostradamus, aki talán a valaha élt legrejtélyesebb ember, s akinek - sokak szerint - jóslatai beteljesültek, illetve beteljesülnek megjósolta a III. világháború kitörését.

Az emberiség jövőjére vonatkozó jóslatait a Centuriák, vagy a próféciák c. könyvében hozta nyilvánosságra négysoros (ritkábban hatsoros) versekbe szedve. A hozzáértők általában egyetértenek abban, hogy megjósolta a francia forradalmat, Napóleon és Hitler fellépését; mindkét világháborút, ezen kívül többnyire olyan események előremondásában is egyetértenek, mint a német V1 szárnyas robotbomba felfedezése, a Hirosima és Nagaszaki elleni atomtámadások, avagy Louis Pasteur működése, illetve a John F. Kennedy elleni merényletet. Az azóta megjelent "értelmező" Nostradamusról írott könyvek nagyjából egybehangzóan állítják azt is, hogy megjósolta az adott könyv megjelenésének idején történt fontosabb aktuális eseményeket, mint például a holdraszállást, Diana hercegnő halálát, a Challenger-katasztrófát is, de sokan voltak és vannak akik támadták, támadják a prófétának kikiáltott Nostradamust, aki egyébként az egyik négysorosában a WTC elleni merényleteket is megírta, vagy legalábbis tudósok szerint annak leírását vélik felfedezni. És több egybehangzó állítás szerint a III. világháború kitörését szintén megjósolta, akárcsak az első kettőt. Erről több négysoros jóslat is szól, a háború kitöréséről és végéről is, de sokan sokféleképpen értelmezték már.

Az egyik ilyen négysorosa:
Mabus then will soon die, there will come
Of people and beasts a horrible rout:
Then suddenly one will see vengeance
Hundred, hand, thirst, hunger when the comet will run

Ami nagyjából úgy szól, hogy:
Mambus hamarosan meghal azután el fog jönni
Emberek és állatok szörnyű csődülete
Akkor hirtelen valaki bosszút lát
Száz, kéz, szomjúság, éhség (jön) amikor áthalad az üstökös

Abban a legtöbb szövegértelmező egyet ért, hogy Mambus az ex-amerika elnök Bush, akit az értelmezés szerint meggyilkolnak, a negyedik sorban említett üstökös pedig valószínűleg azon számos üstökös egyikével egybeeső időpontot jelöl amik az eget fogják keresztezni az elkövetkező időszakban.

A háború végére egy másik négysorosban tesz utalás Nostradamus (The year the great seventh number is accomplished, azaz: az év, amikor elérjük a hetes számot), ezt korábban a háború kezdetére vonatkozó dátumnak gondolták. A legközelebbi ilyen időpont 2017, de ma már úgy vélik, ez a háború utáni békeidőszakra vonatkozik. Egy híres orosz asztrológus Pavel Globa volt aki kijelentette, hogy a III. világháborúra vonatkozó gyászos közeljövőt előrejelző négysorosokat eddig félremagyarázták és ő úgy olvasta ki, hogy az még idén novemberben kitör a "világégés" és ezzel az értelmezéssel azóta többen is egyetértettek. A próféta soraiból azt is ki lehet olvasni, hogy soha nem látott pusztulással fog járni a III. világháború.

Ebből is kiderül, hogy olyan sokféleképpen lehet értelmezni ezeket a négysorosokat, hogy ha elfogadjuk Nostradamust prófétaként akkor is nehéz előre értelmezni intelmeit.

Más is megjósolta a III. világháborút

Egy nagyon híres, prófétaként emlegetett tisztánlátó, a Jugoszláviában született Vangeliei Pandev Dimitrova (1911-1996), akit csak Vangeként (vagy Vanga) ismertek és istenítettek követői egy gyengénlátó asszony volt, aki szerint pont ezért látott tisztábban, mint bárki más. Nevéhez köthető a Szovjetunió felbomlásának, Sztálin halálának, a csernobili katasztrófának a megjóslása. De a szeptember 11-i eseményekről is beszélt még 89-ben nagyon meggyőzően, míg 7 évvel később azt jósolta meg, hogy Amerikának színes bőrű elnöke lesz. Vangenál az évek során számos politikai vezető tett látogatást, köztük Adolf Hitler és Nicolae Ceausescu is, de mikor Sztálin halálát sokkal hamarabb megjósolta, mint annak napja volt, akkor börtönbe is zárták.

Vange szerint a III. világháború 2010 november 11-én fog elkezdődni és 2011-ben a muszlimok indította vegyi háborúban szinte Európa teljes lakossága meghal. További próféciái szerint 2018-ra Kínai lesz a világ legnagyobb hatalma, míg 2043-ra azt jósolta, hogy a muszlimok fogják irányítani és lakni európát, ahol a gazdaság virágozni fog . 2076-tól pedig – próféciája szerint - ismét eluralja a világot a kommunizmus.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!