Nagyvilág

2010.10.23. 11:35

Megtámadták egy ENSZ egyik épületét Afganisztánban

<p>Fegyveresek megtámadták az ENSZ központját a nyugat-afganisztáni Heratban szombaton. Egyelőre nem tudni, hogy hányan sérültek meg. Állítólag egy öngyilkos merénylő is robbantott.</p>

Az AFP hírügynökség szerint fegyverropogás és robbanások hallatszottak az ENSZ herati épülete felől, miután több fegyveres támadást indított. A főbejárat megsemmisült, valószínűleg egy robbanóanyaggal megrakott autó robbant fel előtte. Az AFP riportere testrészeket is látott, így feltételezhető, hogy öngyilkos merénylő is részt vett a támadásban.

Az ostromról szóló hírt megerősítették az ENSZ ott dolgozó képviselői is, akiket óvóhelyre menekítették a lövöldözés kezdetekor, és úgy tudni, senki nem sérült meg közülük. A rendőrség lezárta a környéket és állítólag két-három fegyverest keresnek.

Az iráni határnál lévő Herat Afganisztán második legnagyobb városa. A helyi viszonyokhoz képest biztonságosabbnak számított korábban, de az utóbbi hónapokban jelentősen romlott a biztonsági helyzet.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!