Nagyvilág

2010.10.13. 15:14

Csaknem egymillió állás szűnhet meg a brit megszorítások miatt

<p>Nagy-Britannia kormányának tervezett gazdasági megszorító intézkedései következtében csaknem 1 millió ember veszítheti el a munkahelyét a közeljövőben - jelentette be szerdán a PricewaterhouseCoopers (PwC). Adataik szerint ezzel a jelenlegi, 7,7 százalékos munkanélküliség mintegy 3,4 százalékkal növekedne.</p>

A megszűnő munkahelyek fele a közszférát, a másik fele pedig a magánszektort érintené - utóbbin belül főként az építőipart, és a honvédelem számára termelő ágazatot. Nagy-Britanniában jelenleg nagyjából 2,45 millió a regisztrált munkakeresők száma.

Az elemzést készítő cég (PwC) vezető gazdasági szakembere, John Hawksworth szerint, bár a rengeteg állás megszűnése komoly gondot fog majd okozni, nem várható, hogy a brit gazdaság újabb recesszióba süllyedjen - azt követően, hogy a tavalyi év végén megkezdték a kilábalást a válságból. A jelentést azt megelőzően adták ki, hogy a brit kormányfő, David Cameron koalíciós kabinetje várhatóan jövő héten jelenti be hivatalosan a rekordmértékű államháztartási hiány mérséklésére kidolgozott megszorító csomagot, amelynek részeként 25 százalékkal csökkentik a kormányzati kiadásokat.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!