Nagyvilág

2010.10.02. 20:49

Bombarobbanások Monterreyben

<p>Három bomba robbant fel az észak-mexikói Monterrey-ben - közölte a rendőrség szombaton. A bejelentés szerint az egyik az amerikai konzulátus közelében, a másik az ügyészségi hivatalnál, egy biztonsági őrt megsebesítve a lábán.</p>

Az első robbanás közép-európai idő szerint szombat hajnali három órakor történt az ügyészségi hivatal parkolójában. Két órával később jött a második robbanás az egyik utcán, 200 méterre az amerikai konzulátustól, fél órával később pedig egy harmadik bomba is felrobbant a Topo Chico börtön közelében.

A robbantásokban csupán az ügyészség biztonsági őre sebesült meg könnyebben, és az anyagi károk sem jelentősek. Monterrey, Mexikó harmadik legnagyobb városa 120 kilométerre van az amerikai határtól, és több nagy cég telephelye, valamint egyike azon városoknak, ahol drogbandák harcolnak egymással.

Szeptemberben az amerikai külügyminisztérium felszólította a Monterrey-ben lévő konzulátus alkalmazottait, hogy biztonsági okokból ne vigyék magukkal a gyerekeit az Egyesült Államokból, amikor elfoglalják posztjukat. A mexikói hatóságok szerint Észak-Mexikó városai Gulf és a Zetas nevű drogbandák véres rivalizálásnak színtere.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!