Nagyvilág

2010.07.01. 19:38

Hátborzongató gyönyörűség

<p>Az északi fény és a vulkán lávája „összecsap” - elképesztő képek!</p>

Elképesztően gyönyörű pillanatot kapott lencsevégre James Appleton fotós, aki képeivel sokakat meggyőzött arról, hogy az északi fénynél is létezhet szebb természeti jelenség. Akkor: ha két különleges látványosság egy időben bontakozik ki a szemünk előtt.

Legújabb képein a sarki fény az izlandi vulkánkitörés hátterében "süt át", s hirtelen felfogni sem tudjuk azt a sok vibráló szint, ami a földet az esti éggel olvasztja egybe. A láva narancsos-vörös színe izzik a lilás kékes ég előtt, aminek egy részén ködösen, kanyargósan bukkan fel az északi fény kékes-zöldes fénycsíkja. Hátborzongatóan gyönyörű.

Nézze meg az elképesztően szép képeket >>>

Ezekért a csodálatos képekért James Appleton (23) az életét kockáztatta, amikor öt napot töltött a vulkán közvetlen közelében a harapós szélben és a fagypont alatti hőmérsékletben, miközben az Európa-szerte káoszt okozó Eyjafjallajökull vulkánnál közel sem múlt el a veszély.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!