Nagyvilág

2010.06.03. 12:40

Kirúgták, mert túl szép

<p>Túl vonzó és eltereli a férfi kollégák figyelmét - ezért bocsátották el állásából a banki dolgozót.</p>

A 33 éves Debrahlee Lorenza az állítja, azért küldték el munkahelyéről, az egyik bank New York-i kirendeltségéből, mert szépsége túl zavaró.

- Azt mondták, hogy túl vonzó vagyok és öltözködésemmel ezt hangsúlyozom is, ami zavaró a nagyrészt férfiak által uralt irodában - állítja az egyedülálló anyuka, aki pert indított főnöke ellen. A Puerto Ricó-i bankár azt nyilatkozta: meg akarták szabni, hogy milyen ruhákat hordjon, így például a szoknya ne legyen túl rövid, a nadrágok és a felsők pedig túl feszesek. A nő szerint azonban joga van olyan ruhát felvenni a munkahelyén is, amilyet akar, persze csak az ízlésesség határain belül.

"Mikor meghalottam, hogy "túl vonzó" vagyok, ezért el kell bocsátania a főnökömnek nem hittem a fülemnek. Azt mondtam, hogy biztosan viccel, hogy én túl zavaró? Kinek? Az ügyfelek részéről ezzel soha nem volt gond." - panaszkodott a kirúgott alkalmazott.

Ahonnan én jöttem ott a nők nőiesek és ezt hangsúlyozzák is. A nő ügyvédje egyebek mellett nemi megkülönböztetésre hivatkozik a bíróságon, a folyamatban lévő per során.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!