Nagyvilág

2010.04.09. 13:17

Hazautazott Prágából az amerikai elnök

<p>Elhagyta péntek délelőtt a cseh fővárost Barack Obama amerikai elnök, miután előző nap orosz partnerével, Dmitrij Medvegyev államfővel együtt aláírta a hadászati fegyverek számának csökkentéséről szóló új egyezményt.</p>

Az amerikai elnököt és feleségét, Michelle Obamát szállító Air Force One háromnegyed tizenegy előtt szállt fel a prágai nemzetközi repülőtérről, a tervezett indulásnál egy órával korábban.


Barack Obama az egyezmény aláírásán kívül a cseh fővárosban találkozott az egykori szovjet blokk utódállamainak, ám mostanra NATO-szövetségeseinek 11 vezetőjével, köztük Bajnai Gordonnal. A magyar miniszterelnök a közös munkavacsora után úgy nyilatkozott a Független Hírügynökségnek, hogy az Egyesült Államok, Magyarország és a többi NATO-tagállam ugyanazon értékközösség része, amely nem sérült, hanem erősödött azzal, hogy Washington és Moszkva aláírta az új atomfegyver-szerződést.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!