Nagyvilág

2010.04.06. 05:41

Bányarobbanás az Egyesült Államokban - a legkevesebb hét halott

<p>Egy szénbányában történt robbanás után 19 vájárnak veszett nyoma az amerikai Nyugat-Virginia államban. A</p>

BBC keddi híradása szerint a detonáció következtében a legkevesebb hét bányász halt meg a Charleston városától délre található bányánál. A hatóságok mentõakciót indítottak az eltûntek elõkerítésére. A robbanás oka egyelõre nem ismert.

A bányaszerencsétlenség helyi idõ szerint vasárnap délután 3 óra körül történt a Nyugat-Virginiában mûködõ Upper Big Branch nevû bányánál, amely mintegy 50 kilométerre délre található Charleston városától. A helyi híradások szerint a sérülteket három helikopterrel szállítják a közeli kórházakba.

A bánya tulajdonosa, a Massey Energia Vállalat szerint a detonáció okát még nem ismerik. Internetes oldalukon megjelentetett közleményük szerint a biztonsági elõírásokat még a nemzeti átlagnál jobban is betartják, és így az elmúlt 12 évben csak 3 halálos baleset történt a bányában.

"Beszéltem Obama elnökkel, aki megígérte, hogy minden eszközt bevet annak érdekében, hogy segítsen rajtunk." -mondta az Egyesült Államok keleti részén fekvõ Nyugat-Virginia állam kormányzója, Joe Manchin.

Az Egyesült Államok bányáiban tavaly országszerte összesen 34 vájár halt meg.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!