Nagyvilág

2008.11.23. 13:04

Egy hónapos fogság a Koszovóban őrizetbe vett németeknek

<p>Egy pristinai bíróság elrendelte, hogy egy hónapig tartsák fogva azt a három német állampolgárt, akiket a héten tartóztattak le, és az Európai Unió koszovói irodái elleni robbantással gyanúsítanak - jelentette vasárnap a koszovói média.</p>

A német, és a koszovói média is arról számolt be a héten, hogy az őrizetbe vett németek hírszerzők. A robbantással gyanúsított három német állampolgárnak egy hónapig fogságban kell maradnia - jelentette a Daily Express című koszovói lap.

A németeket terrorista bűncselekménnyel gyanúsítják a hatóságok - írta a napilap.

A három németet szerdán vették őrizetbe Koszovóban, azt gyanítva, hogy közük lehetett az EU pristinai irodái ellen november 14-én elkövetett bombatámadáshoz.

A több ablakot betört robbantásban senki sem sérült meg. A Der Spiegel, és a Süddeutsche Zeitung német lapok szombaton arról számoltak be, hogy a három letartóztatott a német hírszerzésnek dolgozik, és a robbanás okozta károkat mérték fel az EU irodáinál. A lapok cikkeit a német hírszerzés szóvivője nem kommentálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!