Magyarország

2013.06.11. 12:41

Ismét Birinyi József a Hungarikum Szövetség elnöke

Budapest, 2013. június 11., kedd (MTI) - Ismét Birinyi József lett a Hungarikum Szövetség (HUSZ) elnöke - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Budapest, 2013. június 11., kedd (MTI) - Ismét Birinyi József lett a Hungarikum Szövetség (HUSZ) elnöke - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a múlt heti budapesti tisztújító közgyűlésen az elnökön kívül Mathiász Gábor és Kerényi Miklós Gábor alelnököket is újraválasztották.

A közgyűlés a magyar gyógyvíz-fürdőkultúra, a Gellért és Széchenyi fürdő képviseletében a Budapesti Gyógyfürdők és Hévizei Zrt.-t, a puli és a komondor magyar kutyafajták képviseletében az Ebtenyésztők Országos Egyesületét, a magyar informatika világhírű egyediségek, az adatmentés képviseletében a Kürt Zrt.-t vette fel tagjai körébe.

A tisztújító közgyűlést megelőzően tartott rendezvényen azt is bejelentették, hogy a hungarikumokkal kapcsolatos információk széles körű megismertetésére Hungarikum Akadémiát hoz létre a szövetség. A most induló konferencia sorozat június 27-i, első rendezvényét Budapesten tartják. Ennek célja: a hungarikum Magyar Értéktár megvalósításban szerepet vállalók egységes, szakmai alapú szemléletének erősítése - tartalmazza a közlemény.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!