Magyarország

2013.03.07. 10:33

Fidesz: a szegényeknek tettekre lett volna szükségük a baloldaltól

Budapest, 2013. március 6., szerda (MTI) - A Fidesz parlamenti frakciója szerint a szegénységben élőknek nem nyilatkozatokra, hanem cselekedetekre lett volna szükségük a baloldaltól.

Budapest, 2013. március 6., szerda (MTI) - A Fidesz parlamenti frakciója szerint a szegénységben élőknek nem nyilatkozatokra, hanem cselekedetekre lett volna szükségük a baloldaltól.A nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselőcsoportja az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt és a Magyarországi Szociáldemokrata Párt esélyegyenlőségről és mélyszegénységről aznap közzétett nyilatkozatára reagált. Az ellenzéki egyeztetés részvevői a dokumentumban kiemelték az emberi méltóság védelme, a szegénység elleni küzdelem, az oktatás, valamint a leszakadó és hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatásának fontosságát.

A Fidesz-frakció közleménye szerint a szocialistáknak nyolc évük volt a kormányzásra, arra, hogy tegyenek a szegénység ellen. Ehelyett elmélyítették a szegénységet, cserbenhagyták a családokat, a tartósan álláskeresőket, a devizahiteleseket, a munkavállalókat. A béreket magas adókulccsal sújtották, a gáz árát megháromszorozták - sorolták. "A baloldal a mélyszegénységben élő cigányság helyzetét is csak kampányok idején veszi elő" - tették hozzá.

Mint hangsúlyozták, Magyarország nem kér többet a baloldal "szegénységnövelő politikájából". A Fidesz ezzel szemben csökkenti a rezsit, anyagilag támogatja a gyermeknevelést, az álláskeresőknek munkát, a munkavállalóknak Európa egyik legalacsonyabb adókulcsát kínálja - írták a közleményben.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!