Magyarország

2013.03.30. 17:31

Árvíz/belvíz - Tolnában több településen védekeznek az áradás ellen

Szekszárd, 2013. március 30., szombat (MTI) - Tolna megye több településén is védekeznek a hóolvadás és az eső miatt megáradt vízfolyások mentén.

Szekszárd, 2013. március 30., szombat (MTI) - Tolna megye több településén is védekeznek a hóolvadás és az eső miatt megáradt vízfolyások mentén.A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján arról számolt be, hogy szombatra jelentősen emelkedett a Kapos, a Baranya-csatorna, a Völgységi-patak és a Hábi-patak vízszintje.

Boros Brigitta megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint megelőző védekezés folyik jelenleg Dombóváron, Bonyhádon, Döbröközön és Csikóstőttősön, több helyen szivattyúzással emelik át a belvizet a vízfolyások medrébe.

Bonyhádon a Mikes, a Völgység és a Sport utcában homokzsákokkal védekeznek, mert félő, hogy a Völgységi-patak kilép a medréből, a munkában több mint 50 önkormányzati dolgozó és önkéntes vesz részt - közölte.

Döbrököz határában, a Kapos bal partján töltéskiegyenlítést végeztek, a folyó jobb partján pedig homokzsákokból építenek gátat lakóházak védelme érdekében.

A Vízügyi Főigazgatóság honlapján közzétette: az emelkedő vízállások miatt a Kapos dombóvári szakaszán harmadfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el.

A főigazgatóság adatai szerint délután három óráig folyamatosan emelkedett a Kapos, a Hábi-patak és a Völgységi-patak vízszintje.

A Kapos vízszintje Dombóvárnál délután három órakor 460 centiméter volt, 36 centiméterrel marad el a folyó valaha mért legnagyobb vízállásától.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!