Magyarország

2013.03.09. 14:07

A békés együttélés fontosságát hangsúlyozta Budapesten Victor Ponta

Budapest, 2013. március 9., szombat (MTI) - A magyarok és a románok közötti békés együttélés fontosságát hangsúlyozta Victor Ponta román miniszterelnök szombaton Budapesten, az MSZP évértékelő rendezvényén elmondott beszédében.

Budapest, 2013. március 9., szombat (MTI) - A magyarok és a románok közötti békés együttélés fontosságát hangsúlyozta Victor Ponta román miniszterelnök szombaton Budapesten, az MSZP évértékelő rendezvényén elmondott beszédében.A román kormányfő szerint a magyaroknak és a románoknak is látniuk kell, "tudunk együtt élni, lehetünk barátok, és tudunk együtt dolgozni a közös jövőnkért". Lehet, hogy a múlt megosztotta a két országot, de a jelennek és a jövőnek közösnek kell lennie - tette hozzá.

Victor Ponta hangsúlyozta azt is, hogy a populizmus, a szélsőségesség és a demagógia egyaránt rossz a két népnek. Mint mondta, meggyőződése, hogy mind a Romániában élő magyar kisebbség, mind a Magyarországon élő román kisebbség jogait a lehető legnagyobb tiszteletben kell tartani.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!