Magyarország

2013.02.24. 12:29

Emmi: változatlan az alapítványi és magániskolák finanszírozása

Budapest, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - Az alapítványi és magániskolák január 1-jétől pontosan ugyanazt az állami normatívát kapják, amelyet korábban, a finanszírozásuk szabályait a 2013. évi költségvetési törvény rögzíti - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) oktatásért felelős államtitkársága vasárnap az MTI-vel.

Budapest, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - Az alapítványi és magániskolák január 1-jétől pontosan ugyanazt az állami normatívát kapják, amelyet korábban, a finanszírozásuk szabályait a 2013. évi költségvetési törvény rögzíti - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) oktatásért felelős államtitkársága vasárnap az MTI-vel.Az államtitkárság közleményében arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) szombaton felszólította az oktatási kormányzatot: azonnal vizsgálja felül a csepeli Burattino Általános és Szakképző Iskolát érintő döntését, mert ha az intézmény nem kapja meg a korábbi állami támogatást, akkor várhatóan bezárják.

Az oktatási államtitkárság hangsúlyozza: jelenleg is folynak a tárgyalások a Burattino Általános és Szakképző Iskola, Gyermekotthon, valamint a hasonló helyzetű iskolák további, az állami támogatáson túli, fővárosi önkormányzati többletfinanszírozásáról.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!