Magyarország

2012.08.03. 09:00

Jegyzet: Városinak a vidékről

<em>A vidékfejlesztési minisztert sokszor, sok helyre hívják vidékre: rendezvényekre, átadókra, mezőgazdasági kiállításokra védnöknek, vendégnek.</em> <strong>Barak Beáta jegyzete.

A vidékfejlesztési minisztert sokszor, sok helyre hívják vidékre: rendezvényekre, átadókra, mezőgazdasági kiállításokra védnöknek, vendégnek. Barak Beáta jegyzete.

Egyik közelmúltbeli útja állomásán maga is meglepődött, mennyi nagykövet képviselte a hazáját, hogy jelezze, elismerik, szeretik és várják a magyar sajtkészítményeket. Az, hogy Hajdúböszörményből minden egyes napon kamionnyi sajt indul az arab országokba, nem elhanyagolható mértékben járul hozzá a gazdasági kapcsolatok stabilitásához; köszönhetően annak a libanoni üzletembernek, amelyik rájött, hogy testvérei mennyire szeretik a hajdú sajtot.

A találkozó tapasztalatai segítettek abban is, hogy a szaktárcavezető később maga is tárgyaljon arab üzletemberekkel szintén tejes témakörben.

Az, hogy helyi tapasztalatokból is profitálhat a kormányzat, talán nem tűnik még bevett gyakorlatnak és gyümölcsözőnek; az viszont biztos, hogy a Sziget fesztiválon ott lesz az agrártárca, hogy a vidékfejlesztés aktuális kérdéseiről szóljanak majd ebben az évben is. Mit hoz a jövő a vidéken élőknek? Miért lehet ez fontos a városi fiataloknak? Milyen lesz a magyar vidék 2020-ban? Mindezeket azok is szívesen meghallgatnák, akik nem lesznek ott a Szigeten, mert éppen betakarítást végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!