Magyarország

2011.11.04. 11:02

Szakszervezeti demonstráció - Két fővárosi helyszínen felfüggesztették az akciót

Budapest, 2011. november 4., péntek (MTI) - A szmogriadó miatt felfüggesztette a félpályás útlezárást két fővárosi helyszínen pénteken a LIGA Szakszervezetek - közölte az érdekképviselet kommunikációs vezetője az MTI-vel.

Budapest, 2011. november 4., péntek (MTI) - A szmogriadó miatt felfüggesztette a félpályás útlezárást két fővárosi helyszínen pénteken a LIGA Szakszervezetek - közölte az érdekképviselet kommunikációs vezetője az MTI-vel.

 

Fiedler Péter elmondta: a fővárosban elrendelt szmogriadó miatt felfüggesztették a demonstrációt a tizenkét meghirdetett helyszín közül a XI. kerületi Műegyetem rakparton és a kőbányai Kőrösi Csoma Sándor úton. Az ott összegyűlt demonstrálókat átirányították más budapesti helyszínekre - tette hozzá.

A főpolgármester péntek reggel 6 órakor elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten. Tarlós István közleményben kérte a szakszervezetet, hogy a szmogriadó miatt függesszék fel a demonstrációt.

Fiedler Péter tájékoztatása szerint a félpályás útlezárás csak a Budapestre vezető utakon okozott torlódást, a belváros így üresebb, mint általában. Mint hozzátette, ez többet használ a szmog ellen, mintha mindenhol felfüggesztenék a demonstrációt.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője azt közölte az MTI érdeklődésére, hogy a rendőrség mindenhol segíti a forgalmat, ahol az szükséges. A demonstráció miatt rendbontás nem volt - tette hozzá.

Országszerte mintegy száz helyen tart félpályás útlezáró demonstrációt a LIGA Szakszervezetek pénteken; az akciójukkal azt szeretnék elérni, hogy a kormány üljön velük újra tárgyalóasztalhoz az új Munka törvénykönyvére vonatkozó, szerintük a munkavállalókat alapvetően hátrányosan érintő javaslat átdolgozása érdekében.

Gaskó István, a szervezet elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a demonstráció oka változatlan: a Munka törvénykönyvének szerintük elfogadhatatlan átalakítása, a háromoldalú társadalmi párbeszéd megszüntetése a versenyszférában, valamint a nyugdíjrendszer olyan irányú átalakítása, amely álláspontjuk szerint korábban megszerzett jogokat sért és próbál visszavenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!