Magyarország

2011.04.22. 18:04

Pintér Sándor is Gyöngyöspatára megy

<p>Gyöngyöspatára látogat Pintér Sándor, a belügyminiszter fél hétkor fogja tájékoztatni a helyszínen a sajtó képviselőit. Közben a rendőrök többeket is előállítottak - jogellenes cselekményekre hivatkozva - a Véderő nevű szervezet tagjai közül, akik önvédelmi tábort szerveztek a faluban a romák házainak közvetlen közelében.</p>

Közben a Népszabadság Online (nol.hu) azt írja, hogy a rendőrök előállították Eszes Tamást, a magát Véderőnek nevező szervezet országos megbízott parancsnokát, a mozgalom katonai alapismereteket oktató gyöngyöspatai táborának szervezőjét és két társát. Mielőtt megnyithatták volna a harci tábort, a rendőrség délután fél ötkor nagy erőkkel felvonulva gyakorlatilag feloszlatta a Véderő rendezvényét Gyöngyöspatán - írja nol.hu.

A rendőrök arra hivatkoztak, hogy az esemény és a szervezők katonai kiképzős egyenruhája és viselkedése alkalmas mások megfélemlítésére és megbotránkoztatására. A többség el is hagyta a tábort, csak néhányan maradtak a helyszínen. Közben a Véderő honlapját is lekapcsolták, azon annyi olvasható, hogy a weboldal blokkolt.

Az Index.hu pedig idézi Balog Zsolt felzárkóztatási államtitkárt, aki szerint szükségtelenül felfújt ügyről van szó. Az államtitkár erről Csillebércen beszélt, ahol meglátogatta a Gyöngyöspatáról odavitt roma táborozókat.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!