Magyarország

2011.03.09. 18:26

Torkos Csütörtök - feketelista az interneten

<p>Idén több mint 1200 vendéglátóhelyen lehet féláron enni-inni a hatodik Torkos Csütörtök akcióban. A vendégek emellett 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek igénybe sofőrszolgálatot és vásárolhatnak színházjegyet is.</p>

A travelline.hu honlapon a vendégek tavalyi és tavalyelőtti beszámolói alapján összegyűjtötték a legkedveltebb éttermeket és azokat a helyeket is, amelyekkel nem voltak elégedettek a torkoskodók.

Idén már 6. alkalommal hirdette meg a Magyar Turizmus Zrt. a Torkos Csütörtök nevű akciót. A március 7-i határidőig 1200-nál is több vendéglátóhely csatlakozott a kezdeményezéshez. Vállalták, hogy március 10-én egész nap az a la carte kínálatukból 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a számla végösszegéből a helyben fogyasztásra, készpénzes vagy bankkártyás fizetési mód választása esetén.

A vendégek a www.menjunkenni.hu honlapon keresgélhetnek az éttermek között, de idén már nemcsak irányítószám, település vagy név szerint lehet válogatni. Külön rá lehet keresni az akadálymentesített, illetve bankkártyát, étkezési utalványt vagy üdülési csekket elfogadó éttermekre is. Egy újabb funkció segítségével azt is meg lehet nézni, hogy hol hosszabbítják meg a Torkos Csütörtök akciót. Az éttermeket idén 19 nagykereskedés segíti, míg a közönség extra szolgáltatásként féláron veheti igénybe a BM sofőrszolgálatot, illetve vehet jegyet a hamarosan nyíló RAM Colosseum látványszínházba és a Szentendrei Tavaszi Fesztivál előadásaira - tájékoztatott a Magyar Turizmus Zrt.

A travelline.hu utazási portál az elmúlt két évben megkérte az olvasóit, hogy írják meg a Torkos Csütörtökkel kapcsolatos tapasztalataikat. A beszámolók többsége pozitív volt. Az egyik fórumozó például azt írta: "Kifogástalan volt minden, széles választék nagyon gyors kiszolgálás,finom ételek és borok, mindenből 50%-os kedvezmény". Hasonló vélemény szerepelt a következő bejegyzésben is: "Sokan voltak, úgy tűnt a zsibongásból, hogy elégedettek a többiek is. Szóval, klassz volt. Jövőre is megyünk".

Az utazási portál ugyanakkor egy feketelistát is összeállított azokról a helyekről, ahonnan rosszalló visszajelzések érkeztek. Az egyik bejegyzés szerint "hosszas várakozás után háromnegyed 12-kor (a zárás hivatalosan 11-kor lett volna) megkérdeztük, hogy várhatjuk-e a vacsorát még a csütörtöki napon. A kissé provokatív kérdésre előkerült egy teremfőnöknek kinéző fiatalember, aki röviden közölte, hogy a vacsoránkat csak kb. 20 perc múlva kezdik el csinálni - igaz a várakozás fejében felajánlott egy-egy italt kárpótlásul (...) Torkos csütörtök helyett a torkos borzra asszociálva mi is egy éjjel-nappali gyorsbüfé felé indultunk...."- írta. Egy másik fórumozó azt nehezményezte, hogy " körülbelül 30 asztalra egyetlen pincérlány volt. Ezért aztán a rendelések egy része eltűnt, soha meg sem érkezett az asztalunkhoz". Egy vendég a tájékoztatásra panaszkodott:: "büfévacsoraként oldották meg az estét, az itallap egy házilag nyomtatott A/4-es lap, rajta eléggé zanzásítva a máskor üzemben lévő kínálat. Azt gondolom, ha valaki kiválaszt egy éttermet, elvárható, hogy azokkal a feltételekkel ülhessen le fogyasztani, amikkel ott egyébként is találkozna - olvasható a travelline.hu honlapon.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!