Magyarország

2011.03.04. 21:56

Londoni tanácsadókat bízott meg az Orbán-kormány - Hvg.hu

<p>Kommunikációs feladatokkal bízott meg a kormány két londoni tanácsadó céget, Magyarország külföldi megítélésének javítására - erősítette meg a Hvg.hu-nak a Financial Times értesüléseit Kovács Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.</p>

Az államtitkár megjegyezte: a tanácsadók díjazásáról a tárca később ad tájékoztatást.

A két brit céggel kötött megállapodást a héten véglegesítették, megbízásuk kezdetben három hónapra szól, de az eredményektől függően hosszabb is lehet az együttműködés. A tanácsadók feladata lesz majd Magyarország újrapozícionálása, melyre részben a médiatörvényt ért külföldi támadások által okozott károk miatt van szükség. A tanácsadók segítenek majd részletesen megismertetni a nyugattal a kormányzat politikai és gazdasági lépéseit is.

A két cég megbízásáról eredetileg a Financial Times Beyondbrics című szerkesztőségi blogjában számolt be pénteken. Az egyik vállalat a Financial Dynamics (FD) pénzügyi PR-tanácsadó, amely korábban a válsággal küzdő görög és izlandi kormánynak is dolgozott. A másik, lobbi tevékenységgel foglalkozó cég a Project Associates, amelyet a magyar kormány politikai PR-feladatokkal bízott meg.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!