Magyarország

2011.03.18. 19:11

JAPÁN FÖLDRENGÉS: Adományok a katasztrófa sújtotta országnak

<p>A Külügyminisztérium tíz, a Magyar Református Szeretetszolgálat pedig három millió forintnyi segélyt adományoz Japánnak. A katasztrófa sújtotta területeken élők vizet és tartós élelmiszert kapnak.</p>

A Külügyminisztérium pénteki közleménye szerint a tárca vezetése úgy döntött, hogy - az EU Megfigyelési és Tájékoztatási Központ (EU MIC) segélyszállító csatornán keresztül - tízmillió forint értékű gyorssegélyt küld Japánnak. Az adomány az ország kormánya által összeállított igénylistának megfelelően vízből és tartós élelmiszerből áll. Az élelmiszersegély tartalmáról az illetékes főosztály munkatársai konzultációt folytattak a budapesti japán nagykövetség munkatársaival, a szállítmány összeállítása még folyamatban van.

Hasonlóan döntött a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) is. A szervezet összesen hárommillió forintos adományt juttatott el Japánba. A segélyszállítmánynak már megvan a helye: a legsúlyosabb károkat elszenvedett Szendaitól húsz kilométerre fekvő Watariba küldtek élelmiszert és ivóvizet nyolcszáz családnak. A szeretetszolgálat szerint az MRSZ eredetileg földrengés utáni helyzetre készült, de Japánt valójában három csapás érte rövid időn belül, a rengés utáni szökőárral, valamint a nukleáris balesettel. Mint írják, orvosi segélynyújtásra nem volt a helyi kapacitásokat meghaladó mértékben szükség, ellenben meglepetéssel tapasztalták, hogy ivóvízben és élelmiszerben jelentős a hiány.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!