Magyarország

2011.02.24. 17:48

Milliós kárt okozott munkaadójának a bombariadóval

<p>Milliós kárt okozott munkaadójának az a férfi, aki bombariadót csinált egy csolnoki gyárban csütörtökön, mert hosszabb pihenőt akart. A gyárat ki kellett üríteni. A rendőrök kiderítették, ki telefonált a bomba miatt és közveszéllyel fenyegetés miatt eljárást indítottak ellene. A bombával fenyegető férfi hiába tett óvintézkedéseket - például eldugta a sim-kártyáját és a mobilját - mégis elfogták.</p>

A rendőrségre délelőtt érkezett bejelentés, a 107-es segélyhívón, hogy a csolnoki gyárban bomba fog robbanni. Járőrök és bombakereső kutyák indultak a helyszínre, a gyárat kiürítették. Már javában tartott a bombakutatás, mikor a rendőröknek sikerült beazonosítani a hívószámot és annak tulajdonosát. A telefonáló gyakori vendége a Dorogi Rendőrkapitányságnak, a csolnoki körzeti megbízott is jól ismeri. Azt is tudta róla, hogy jelenleg a gyár dolgozója és épp dolgozik.

A tömegből kiemelve a Dorogi Rendőrkapitányságra kísérték, ahol részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy délelőtt 10 órakor lett volna pihenőjük, amit szeretett volna meghosszabbítani, ezért fél 10-kor bement a mellékhelyiségbe és mobiljáról hívta a bombariadóval a rendőrséget. A mobilja sim-kártyáját elrejtette, a telefont pedig az épületen kívül egy villanyoszlop tövébe dugta el.

Közveszéllyel való fenyegetés miatt indult eljárás ellene. A bombariadó több millió forintos kárt okozott munkáltatójának - tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!