Magyarország

2011.02.22. 18:58

Letöltendő börtönt kaphat a nemzetvédelmi egyetem rektora

<p>Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorára. Az ügyész a keddi tárgyaláson hangsúlyozta: ez az ügy az ország rossz hírét keltette, és rombolta hazánk presztízsét.</p>

Mint ismert, a vádirat szerint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem korábbi rektora és két vádlott-társa már 2009-ben elhatározták, hogy a DHL Magyarország Kft. vezetőit ráveszik arra, hogy felbontsák a szerződésüket a biztonsági cégükkel és egy új szerződést kössenek azzal a céggel, amelyik az egyik vádlott ismeretségi érdekköréhez tartozik. Az ügyészség szerint a vádlottak megegyeztek abban is, hogy megpróbálják elérni, hogy a DHL Kft-től bocsássanak el négy vezetőt. Céljuk elérése érdekében kitaláltak egy történetet, amely szerint a cég gyanúba kevert munkatársai a futárszolgálatot fegyver- és kábítószer-kereskedelemre is használják.

A keddi tárgyaláson az ügyész hangsúlyozta, hogy ez az ügy az hazánk rossz hírét keltette, és rontotta az ország presztízsét. A vádbeszédben elhangzottak szerint a vádlottak kölcsönösen segítették egymás érdekeit. Ezen a napon egyébként a négy DHL-dolgozó magánindítványára az ügyész kiterjesztette a vádat négyrendbeli rágalmazással is.

A védőbeszédek csütörtökön hangzanak el, az elsőfokú ítélet pedig egy hónap múlva várható.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!