Magyarország

2011.01.13. 11:22

Pénteken másodfokon tárgyalják a HIV-ferőzés okozásával vádolt férfi ügyét

<p>Budapest - Másodfokon tárgyalják pénteken a HIV-fertőzés okozásával vádolt férfi ügyét. Azért indult büntetőeljárás a férfi ellen, mert a vád szerint két partnernőjét is megfertőzte. A Budai Központi Kerületi Bíróság a 2010. június 8-án kihirdetett első fokú ítéletével felmentette a férfit a kétrendbeli súlyos egészségromlást okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vád alól.</p>

Az első fokú ítélet szerint ugyan kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy a két sértett HIV-fertőzött lett, azt azonban nem lehetett minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy ezt a fertőzöttséget a vádlott okozta, és azt sem, hogy szándékosan akarta volna megfertőzni őket. Önmagában az, hogy a két nővel szexuális kapcsolatba lépett, az első fokon eljárt bíróság szerint nem lehet alapja a vádlott büntetőjogi felelősségének. Ezért őt bizonyítottság hiányában felmentették.

A tárgyalás első fokon zártan zajlott, várhatóan a másodfokú eljárás során is zárt tárgyalást rendelnek el, de ítélethirdetés a törvényes rendelkezéseknek megfelelően ebben az esetben is nyilvános lesz.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!