Magyarország

2010.11.08. 16:50

Elvérzett kismama - még kórházban marad a kislánya

<p>Már haza lehetne vinni, mégis egyelőre a kórházban hagyják a november elsején elvérzett kismama újszülöttjét. A család ugyanis úgy döntött, addig, amíg az asszonyt nem temetik el, nem tudnak kellő figyelmet szentelni Dorina Csengének.</p>

Közben pedig ügyvédhez fordultak, hogy kártérítést kérjenek a kórháztól, az anya halála miatt. A család életét még egy újabb probléma nehezíti, el kell költözniük az albérletükből.

Egyelőre még csak a kecskeméti kórház újszülött osztályán tudja magához ölelni kislányát Csabi Péter. Bár Dorina Csenge már jól van és haza is vihetnék, csütörtökig mégis kórházban marad. Várhatóan szerdán lesz a temetés és addig nem tudnának rá kellő figyelmet fordítani - mondta a Független Hírügynökségnek Csabi Péter.

Mint ahogy korábban megírtuk, november elsején az asszony szülés után elvérzett a kecskeméti kórházban. A szülés közben nem voltak komplikációk, viszont utána olyan erős volt a vérzése, hogy hiába operálták meg, nem tudtak rajta segíteni. A család ügyvédhez fordult, mert szerintük a kórház hibázott. Ezért kártérítést szeretnének kapni. Ábrahám László bízik abban, hogy peren kívül meg tudnak egyezni a kórházzal és a családot reményei szerint 40-50 millió forinttal kárpótolják.

A család életét az édesanya elvesztésén kívül az is nehezíti, hogy a hónap végén ki kell költözniük az albérletükből, mert lejárt a szerződésük. Ezért a város önkormányzata segít nekik a lakáskérdés megoldásában. Katonáné Szabó Gabriella, alpolgármester azt mondta, hogy egy önkormányzati bérlakást kapnak, amelynek a méretét még nem tudják, mert az apával egyeztetni akarnak, hogy mekkora lakást képes fenntartani.

A kislány anyukáját szerdán temetik.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!