Magyarország

2010.10.18. 16:09

Elvonná az esztergomi polgármester hatáskörét a helyi Fidesz-KDNP

<p>Visszavonná és felülvizsgálná az esztergomi polgármesterre átruházott hatásköröket a helyi Fidesz-KDNP. Ezt azzal indokolják, hogy szeretnék folytatni az előző városvezető és képviselő-testület munkáját.</p>

Emellett azt is javasolják, hogy Meggyes Tamás korábbi polgármester további országgyűlési képviselői munkájához kapjon irodát és autót.

Rendkívüli képviselő-testületi ülést kezdeményezett az esztergomi Fidesz-KDNP frakció csütörtökre, hogy a polgármesternek átruházott hatásköröket visszavonják és felülvizsgálják. Az erről szóló rendelet-tervezetet Steindl Balázs, a Fidesz helyi elnöke jegyzi a múlt szerdán kelt dokumentum szerint. A javaslatukat azzal indokolják, hogy a város önkormányzata több mint tíz éve elindult egy úton és most is szeretnék folytatni az előző polgármester és képviselő-testület megkezdett munkáját. Egyúttal azt is kezdeményezik, hogy Meggyes Tamás volt polgármester országgyűlési képviselői munkájához biztosítva legyen a technikai háttér, ez autót és irodát jelent.

Esztergomban a függetlenként induló Tétényi Éva az önkormányzati választásokon a szavazatok kétharmadát szerezte meg, megelőzve Meggyes Tamást, a város eddigi fideszes polgármesterét.

Tétényi Éva a mostani előterjesztéseket megdöbbentőnek tartja, szerinte ugyanis a szavazók kifejezték szándékukat, azaz, hogy másfajta vezetési stílusa legyen a városnak. Az érintett képviselőket pedig arra kéri, hogy ne akarják felrúgni a demokrácia szabályait.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!