Magyarország

2010.09.10. 19:30

Tarlós: Budapestnek rend és remény kell

<p>A fővárosnak rendre és reményre van szüksége, hiszen a szocialisták és "álliberális" követőik az elmúlt 20 évben megfáradtak, az élet pedig nem igazolta, hanem felülírta őket - mondta a Fidesz-KDNP pénteki kampánynyitóján a pártszövetség főpolgármester-jelöltje.</p>

Tarlós István hozzátette: hisznek a sikerben, változtatni, bizonyítani akarnak. Mint fogalmazott: meg fogják javítani azt a jó adottságú, de lerobbant motort, amelynek neve Budapest.

Tarlós István a legfontosabb feladatok közé sorolta a hajléktalanok helyzetének rendezését, mert álláspontja szerint "az nem mehet tovább, ami az aluljárókban van". Ugyancsak megoldandó probléma az iskolai erőszak és a romák helyzete - tette hozzá a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje. A kormánypárti politikus szerint látványosan vissza kell szorítani a korrupciót, új, zöld energiastratégiára van szükség, életpályamodellt kell kínálni a pedagógusoknak és létre kell hozni egy fenntartható közlekedési rendszert a fővárosban. Tarlós István szerint az "erőltetetett" privatizáció miatt sok közműcég "szinte reménytelenül" kikerült a főváros tulajdonából. Ezeket a szerződéseket, így a Fővárosi Vízművek magánosítását is felül fogják vizsgálni - tette hozzá a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje.

A kormánypárti politikus bírálta az elmúlt másfél-két évtized balliberális városvezetését. Tarlós István szerint Budapesten jelenleg "demokráciadeficit" van. A fideszes képviselő példaként említette, hogy a fővárosi cégek felügyelőbizottságaiban az ellenzéki pártok nem kaptak arányos képviseletet. A politikus emlékeztetett rá, hogy az elmúlt 4 évben a költségvetéshez benyújtott egyetlen módosító javaslatukat sem fogadta el a többség. Tarlós István szerint kudarcot vallott a Podmaniczky-terv, miközben "kórházak és iskolák tömegét" zárták be. A fideszes főpolgármester-jelölt beszélt a főváros több százmilliárdos adósságállományáról is, ám a "még nem ismert kötelezettségekre" hivatkozva pontos számokat nem tudott mondani. Budapestnek nem világvárossá, hanem a régió versenyképes központjává kell válnia - tette hozzá Tarlós István.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!