Magyarország

2010.09.24. 13:14

Bankautomatát akart lopni a rendőrök elől menekülő sofőr

<p>Bankautomatát akart ellopni, ezért keresték a rendőrök azt a fiatalembert, akit a napokban autós üldözés után fogtak el a Fejér megyei Enyingen. A férfi az ATM-et még a nyár elején, négy társával próbálta meg egy autó segítségével kiszakítani a helyéről.</p>

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, Enyingen szeptember 19-én autós üldözés után fogtak el a rendőrök egy 25 éves fiatalembert. A rendőrök felismerték az autóst, mire az menekülni kezdett, de végül kocsijával egy távközlési oszlopnak, majd egy kerítésnek csapódott. A sofőr könnyebben megsérült.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint kiderült, hogy a móri rendőrök zaklatás miatt, a székesfehérváriak pedig egy ATM-lopás ügyében keresték.

A bankautomatát a gyanú szerint a fiatalember és négy másik, szintén huszonéves társa egy kocsi segítségével akarta kirántani a helyéről még a nyár elején, Enyingen. Végül azonban zsákmány nélkül távoztak, mert nem sikerült elmozdítani az automatát.

A férfit most a lopás kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A székesfehérvári nyomozók vizsgálják, hogy az ötfős társaság összefüggésbe hozható-e más, a környéken történt hasonló bűncselekményekkel.

A férfi elfogásának körülményeit egyébként szintén vizsgálja a rendőrség. Kérik azok jelentkezését, akik látták a balesetet vagy az üldözést szeptember 19-én reggel, Enyingen. A szemtanúk a 06-22-541-600-os telefonszámon, vagy a 107-es vagy a 112-es segélyhívók valamelyikén jelentkezhetnek.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!