Magyarország

2010.08.14. 13:47

Képek! Menet közben szakadt ki a buszkerék

<p>Majdnem egymillió kilométert futott már, és 16 éve állították szolgálatba azt az Ikarus 435 típusú buszt a BKV-nál, amelyiknek pénteken éjjel, menet közben esett ki az egyik kereke Kispesten.</p>

A BKV tájékoztatása szerint a buszok hetente biztonságtechnikai nagyvizsgálaton esnek át, a sofőrnek pedig minden nap meg kell vizsgálnia a járművet. Ennek ellenére a hasonló esetek a közlekedési cég szerint előre nem láthatóak.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a kispesti Ady Endre úton, pénteken éjjel menet közben kiesett egy BKV busz kereke. Nem sérült meg senki, a járművet viszont órákon át javították a helyszínen.

Az Ikarus 435-ös típusú busz - ami akkor éppen a 148-as járatszámot viselte - éjjel negyed 12 előtt a Báthory utcáról kanyarodott ki az Ady Endre útra, mikor az egyik hátsó kereke menet közben kiszakadt a helyéről. Sérülés nem történt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a BKV. A közlekedési társaság szerint az eset oka az volt, hogy menet közben kilazultak a kereket tartó anyacsavarok, így a fordulás közben a helyéről kibillent a kerék.

A buszt egyébként 16 éve állították forgalomba, azóta 950 ezer kilométert rótt le a főváros különböző minőségű útjain. A busz a helyszínen új anyacsavarokat kapott, így körülbelül 4 órás javítás után, saját kerekein ment a garázsba. Az eset pontos körülményeit egyébként vizsgálja a BKV.

Nézze meg a képeket >>>>

Az autóbuszok hetente biztonságtechnikai nagyvizsgálaton esnek át, ilyenkor egyebek mellett nyomatékosan ellenőrzik, hogy az anyacsavarok meg vannak-e húzva rendesen a keréken. A forgalomba adás előtt pedig, minden nap a sofőrnek kell ellenőriznie a busz műszaki állapotát. Ennek ellenére a BKV szerint nem láthatóak előre a péntek estihez hasonló esetek.

A BKV Zrt. buszparkjának jelenlegi állapota alapján szükséges lenne nagy mennyiségű új autóbusz beszerzése. Az autóbusz-állomány átlagéletkora megközelíti a 17 évet - közölte a BKV.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!