Magyarország

2010.08.25. 09:56

Gyurcsány Ferenc: "felfüggesztjük a szabadságharcot?"

<p>"Felfüggesztjük a szabadságharcot?" - ezt a kérdést tette fel Gyurcsány Ferenc szerdai blogbejegyzésében arra a hírre, hogy folytatódhatnak a tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal. A volt miniszterelnök szerint képtelenség kiigazodni a kormányon.</p>

Gyurcsány Ferenc internetes naplójában Mellár Tamás közgazdászról is ír, akit az első befolyásos jobboldali közgazdának nevez, aki nyíltan bírálja Orbán Viktor "kontár 29 pontját". Tévedésnek minősíti a járulékcsökkentésre vonatkozó választási ígéretet, nem ért egyet az egykulcsos adóval, megfontolná a vagyonadó bevezetését. A korábbi kormányfő - bejegyzése szerint - kíváncsi lenne, hogy azok a közgazdászok, akik a tavalyi költségvetési vita idején, majd a választások környékén is 7-8 százalékos hiányról beszéltek, most mit gondolnak akkori szerepükről. Felteszi azt a kérdést is, hogy a volt jegybankelnök, aki legalább ezer milliárd forinttal szerette volna csökkenteni az állami kiadásokat és szerkezeti reformokat követelt, most miért van csendben.

Gyurcsány Ferenc szerint hiába taktikázik a kormányfő, a változásokat lehet halogatni, de nem lehet elkerülni. A kétharmadot nem zavaros nyilatkozatok kifüggesztésére, hanem mélyreható kormányzati intézkedések sorára kellene használni. Szerinte sokat beszélő és keveset cselekvő kormányunk van. Megfogalmazása szerint "mutogatják muszklijaikat, meghódítanak minden lehetséges posztot, züllesztik a harmadik köztársaságot, de mintha fogalmuk se lenne, hogy mit csináljanak a gazdasági ügyekkel, az egészségüggyel, az oktatással, a nyugdíjrendszerrel". Ez azonban szerinte így kevés lesz.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!