Magyarország

2010.08.27. 12:16

Bankrablásnak álcázta sikkasztását a fiókvezető

<p>A gyanú szerint bankrablásnak álcázta a Somogy megyei Pusztakovácsiban lévő takarékszövetkezet fiókvezetője, hogy elsikkasztotta az intézet pénzét.</p>

A fiókvezető augusztus 19-én tett jelentette be a rendőrségen, hogy egy ismeretlen fegyveres támadó kirabolta a pénzintézetet. Még személyleírást is adott, a rendőrség az alapján kezdte keresni a rablót. A nyomozás közben azonban egyre inkább a fiókvezetőre terelődött a gyanú, miután a rendőrök kizárták, hogy valóban bankrablás történt volna.

Augusztus 19-én a rendőrség még a fiókvezető elmondásának megfelelően, részletes személyleírás alapján kereste a feltételezett rablót. A nyomozás közben azonban kizárták, hogy valóban rablás történt volna, és egyre inkább arra terelődött a gyanú, hogy a fiókvezető maga tette el a pénzt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya pénteken arról tájékoztatott, hogy
rendőrök végül gyanúsítottként hallgatták ki a fiókvezetőt, aki elismerte, hogy ő rakta el a pénzt. Gyanúsítottként hallgatták ki a fiókvezető két tettestársát is. Az ellopott pénz nagy részét megtalálták és lefoglalták a rendőrök. Az ügyben sikkasztás miatt folyik tovább a nyomozás.

Arra a kérdésre, hogy őrizetbe került-e a fiókvezető és a társai, a megyei rendőrség szóvivője azt a választ adta, hogy az ügy további részletei nem nyilvánosak. Nem tudni azt sem, mennyi pénzről van szó az ügyben.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!