Magyarország

2010.07.10. 11:20

Már itthon van szinte minden Törökországban rekedt utas

<p>Megérkezett Magyarországra péntek estig a Karya Tour Törökországban rekedt utasai közül szinte mindenki, legalábbis azok, akik haza akartak jönni.</p>

Néhányan vannak még, akik egy szombati géppel érkeznek - mondta el a Független Hírügynökségnek a hazautazást megszervező Green Travel értékesítési igazgatója. A Karya Tour honlapján csütörtöki dátummal jelent meg, hogy megszüntetik utazásszervező tevékenységüket amiatt, mert az utasaikat külföldön fogadó cég fizetésképtelenné vált. Az iroda rendelkezik biztosítással, így mindent megtesznek, hogy senki se maradjon szükséghelyzetben.

A Karya TournakTörökországban több mint 500 utasa volt kint. Az iroda biztosítója a szintén török utakat szervező Green Travelt kereste meg, hogy segítsen a kint rekedtek hazautaztatásában. Kormány Péter, a Green Travel értékesítési igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy péntek estig 460 embert sikerült hazahozniuk, illetve szombaton még további 6 embert utazik vissza Magyarországra. Ők azért csak most, mert a pénteki indulásig nem sikerült időben értesíteni őket. Így tehát aki haza akart jönni, az már Magyarországon van, vagy hamarosan megérkezik. Körülbelül 40 ember van, aki úgy döntött, hogy saját költségén marad még és folytatja a nyaralást.

Kormány Péter szerint azért pont őket választotta a biztosító, mert a török utak tekintetében piacvezetők és a legnagyobb kapacitással rendelkeznek. Ráadásul főszezonban nem könnyű fél nap alatt három üres charter gépet találni.

Az RTL Híradó pénteken arról számolt be, hogy a kint rekedt utasokon kívül nagyjából 1500-an vannak, akik már nem tudtak elindulni a nyaralásra. A cégnek 317 millió forintig van biztosítása. Dénes Attila, a QBE Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója azt mondta: információik szerint várhatóan ez az összeg elegendő lesz mind a kint rekedt utasok hazahozatalára, mind pedig a Magyarországon rekedt utasok teljes körű kártérítésére.

- Független Hírügynökség -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!