Magyarország

2010.07.16. 16:45

Levágták a víztorony palástját - öt millió forintba kerül a fehérgyarmati víztározó bontása

<p>Levágták a szakemberek a Fehérgyarmaton kedden megsemmisült víztorony felső, életveszélyes részét.</p>

A munkások lángvágóval darabolták a víztorony 30 tonnás felső palástját. A két centi vastag lemezen több vágást ejtettek, hogy a sérült palást akadálytalanul és gyorsan csúszhasson le a tartószerkezet lábához. A víztorony felső része óriási robajjal csapódott a földhöz. A több tonnás fémdarab közvetlen életveszélyt jelentett a közelben élők számára. A leszakadt, himbálózó részek mielőbbi eltávolítását az időjárás is siettette.

A hétvégére viharos időt jelentett a meteorológiai szolgálat, ezért volt szükség arra, hogy minél hamarabb vegyük le a megrongálódott víztorony felső, köpeny részét - mondta pénteken a Független Hírügynökségnek Csepely Zsigmond, a Polgári Védelem alezredese.

A leszakadt fémtörmeléket rendőrök vizsgálták át. Folytatták a kedden felfüggesztett helyszíni szemlét. A szakértők már kizárták a metángáz robbanás lehetőségét. Úgy tudjuk, egyre inkább azt valószínűsítik, hogy anyagfáradás, illetve hogy a korábbi vihar okozta, okozhatta a hidroglóbusz megsemmisülését.

A palást levágása után - két-három héten belül- az 50 tonnás fém tartóhenger feldarabolása következik. A bontási munkálatok összköltsége 5 millió forint.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!