Magyarország

2010.07.29. 13:36

Elkerülhető lett volna az M1-es autópálya májusi beszakadása?

<p>A rendőrséghez fordult egy győri székhelyű fuvarozási vállalat tulajdonosa, mert szerinte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. nagyobb odafigyelésével elkerülhető lett volna az M1-es autópálya beszakadása májusban. A hatóság szerint azonban kivédhetetlen volt az eset.</p>

A lyukba hat autó is belehajtott, mindegyiknek több kereke kitört, de Polgár Sándor szerint ennél nagyobb baj is történhetett volna. A győri székhelyű Tibor Trans árufuvarozó és szállítmányozó cég tulajdonosa szerint, ha kitakarítják a vízmedert és az autópálya mellé időben kihelyezik a termésköveket, megelőzhető lett volna a beszakadás.

Polgár Sándor elmondta: sok autóst és fuvarozó céget jelentős kár ért, mert nem tudták időben leszállítani az árukat. Sokan jelentős plusz költséggel Szlovákia felé kerültek. Azt mondta: az áteresz az alámosás előtt is nagyon szemetes volt, a fák és a bokrok évek óta a mederben nőnek, szerinte ezek is szerepet játszottak abban, hogy a víz nem tudott rendesen elfolyni.

Polgár Sándor a Győr- Moson- Sopron Megyei Rendőr- főkapitányságtól kérte az ügy kivizsgálását.

Béni Gyöngyi az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kommunikációs vezetője a Független Hírügynökségnek úgy reagált: az eset kivédhetetlen volt. Elmondta: a Komáromi Autópálya Mérnökség vezetője már a beszakadás előtti napon elrendelte a híd és környezetének folyamatos figyelését. Az illetékes vízügyi hatóság szakemberei és az ÁAK Zrt. munkatársai május 19-én reggel is ellenőrizték a hidat és környezetét, azonban semmilyen rendellenességet nem tapasztaltak. Ezután vették észre, hogy kimosódás kezdődött a támfal mellett, így az illetékes autópálya mérnökségvezető elővigyázatosságból elrendelte a forgalom egy sávra szűkítését és a sebesség 60 km/h-ra csökkentését, valamint a kimosódás feltöltését. A pályatest épp ekkor, a törmelék helyszínre szállítása közben szakadt be.

Mint ismeretes: május közepén a Cuhai - Bakonyér alámosott egy hidat az M1-es autópályán, amely emiatt megroggyant és az út beszakadt.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!