Magyarország

2010.06.18. 13:39

Több mint 100 milliós drogfogás Budapesten

<p>Az elmúlt hetekben több nagy kábítószerfogása is volt a fővárosi rendőröknek. Két vietnami állampolgár, két magyar drogfutár és egy egyetemista is rendőrkézre került.</p>

A lefoglalt kábítószer értéke több mint százmillió forint - hangzott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján.

Újabb vietnami marihuána-ültetvényre bukkantak a rendőrök nemrégiben Budapesten, ismét a XVI. kerületben. A növényt egy háromszintes családi ház pincéjében, illetve emeletén termesztették. A rendőrök itt összesen 500 tő, nagyon magas minőségű cannabist találtak.

Szatyorban rejtette el a növényeket


Rendőrkézre került egy másik vietnami állampolgár is. A férfi autójában öt kilogramm marihuána volt. A rendőröknek az lett gyanús, hogy bár 30 év körüli lehetett, egy körülbelül 50 éves férfi igazolványával azonosította magát. A növényeket egyébként egy szatyorban rejtette el.

Ródler Norbert, a BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Szolgálatának vezetője elmondta: egyre több magyar keveredik hasonló ügyekbe. Egy 28 éves egyetemistát is elfogtak, aki a IV. kerületben, egy üzemcsarnokban termesztett marihuánát. A rendőröket a közelben lakók értesítették, érezték ugyanis a gyanús szagot. Mint kiderült, a diák december óta bérelte a csarnokot, ehhez egy hajléktalan férfi iratait használta, amelyeket megvett. Még postafiókot is létrehozott az említett férfi nevével, hogy ezen keresztül kommunikáljon a tulajdonossal. A kialakított ültetvényen a rendőrök összesen 170 tő növényt találtak, de ezek közel sem voltak olyan jó minőségűek, mint a vietnami "kollégáké".

Drogfutárokat kaptak el a Keleti Pályaudvaron



Közben két drogfutár is a rendőrök horgára akadt, mindkét nőt a Keleti pályaudvaron kapták el. Egyikük - egy 44 éves nő - Amsterdamból hozta magával a kábítószert egy szatyorba rejtve. A rendőrök összesen ötezer extasy tablettát, egy kilogramm amphetamint és száz gramm kokaint találtak nála. A másik futár - egy 23 éves nő - a bőröndben szállította a kábítószert, három kilogrammnyi heroint.

Az elmúlt hetekben lefoglalt kábítószer értéke több mint százmillió forint - mondta Ródler Norbert.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!