Magyarország

2010.06.12. 14:24

Eltelt az Orbán-kormány első két hete - eredményeket vár az MSZP

<p>Letelt az Orbán-kormány első két hete, az MSZP szerint éppen itt az ideje, hogy a rendészeti kormányzat szembenézzen a problémákkal.</p>

Harangozó Tamás szocialista képviselő emlékeztetett: Pintér Sándor belügyminiszter korábban arra vállalkozott, hogy ennyi idő alatt érdemben javítja a közbiztonság helyzetét. Szerinte maga Pintér Sándor is tudta, hogy két hét erre nem elég. Az MSZP-s politikus szombaton - később viccnek nyilvánítva - feltette a kérdést, hogy Pintér Sándor belügyminiszter mikor kíván lemondani a posztjáról.

Harangozó Tamás szombati, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a kormányfő és a belügyminiszter beiktatásakor arra vállalkoztak, hogy két héten belül érdemben javítják az ország közbiztonságának helyzetét. Ez a két hét eltelt. A szocialista képviselő - később viccnek nevezve - feltette a kérdést: mikor kíván lemondani posztjáról Pintér Sándor. Hiszen vagy teljesítette a vállalat feladatát és elvégezte dolgát, vagy pedig nem tartotta be ígéretét és egy ilyen miniszter nem lehet tagja Orbán Viktor kormányának - mondta.

Az MSZP-s politikus szerint egyébként Pintér Sándor sem gondolhatta komolyan, hogy két héten belül érdemben javítható a közbiztonság. Ugyanúgy, ahogy szakmai körökben is, viccként kezelték a bejelentést - tette hozzá.

Harangozó Tamás szerint két hét eltelte után éppen itt az ideje, hogy véget érjen a szimbolikus politizálás, a szemfényvesztés és a rendészeti kormányzat szembenézzen a valódi problémákkal.

A kormányprogram egyik legfőbb ígérete a rendőrség létszámának emelése volt, az MSZP kíváncsi arra, hogy a belügyminiszter ennek érdekében mit kíván tenni. A rendészeti szakközépiskolák hallgatói létszámának emelését az előző kormány meglépte már ugyanis. Harangozó Tamás azt is szeretné tudni, hogyan kaphatnak majd a rendőrök több pénzt, amikor Orbán Viktor bejelentett 29 pontos programjában szerinte a közszférát érintő megszorításokról volt szó. Egyáltalán Pintér Sándor tárgyal-e Orbán Viktorral és Matolcsy Györggyel a rendőrség anyagi helyzetének javításáról. A szocialista politikus szerint kérdés az is, hogy a tervezett adóváltoztatások - az adójóváírás eltörlése és a cafeteria rendszerének megváltoztatása - miként fogja érinti a rendőröket.

Harangozó Tamás arra is kíváncsi: a belügyminiszter hogyan engedheti meg, hogy a Köztársasági Őrezredből Orbán Viktor "saját magánhadsereget" alakítson ki, illetve szót emelt-e Pintér Sándor az őrezred szétdarabolása ellen.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!