Magyarország

2010.04.01. 18:21

"Hamis ígéretek, valódi veszélyek"

<p>Több tucat kozmetikumot, játékot, ruhát, mûszaki cikket és háztartási eszközt mutattak be egy kiállításon Veszprémben. A hétköznapi használati tárgyak különlegességét az adta, hogy hamisítványok.</p>

A Vám és Pénzügyõrség foglalta le õket.  A vándorkiállítás most elõször mutatkozott be vidéken, de a következõ hónapokban 3 nagyvárosban, Pécsen, Székesfehérváron és Gyõrben is láthatják az érdeklõdõk a "gagyi" termékeket.

A látogatóknak sokszor fel sem tûnt, hogy hamisítványokat nézegetnek. A forma és a kinézet ugyanis elsõ ránézésre megegyezik az eredetivel, de a szakemberek szerint a hamisítványok nagy része felismerhetõ. A Vám és Pénzügyõrség egyik munkatársa elmondta: Egy hanyag varrás, egy eltérõ szín, egy hiányzó vásárlói tájékoztató, vagy a túl olcsó ár intõ jel lehet.

Zátonyi Zoltán hozzátette: hamisítványokkal nem csak a piacokon, vagy az utcai árusoknál találkozhatunk, hanem az üzletkben is. A Veszprémben kiállított termék döntõ többsége is, mintegy 70 százaléka boltokból származott. A VPOP évente több száz millió forint értékben foglal le hamis árukat. Mint mondják, ma már mindent hamisítanak: kozmetikumokat, játékokat, mobil telefon töltõket és elõlapokat, vegyszereket és ruhanemûket. A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület vándorkiállításán ezekbõl láthattak több tucatot az érdeklõdõk.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!