Magyarország

2009.01.09. 14:13

Az E.ON ideiglenesen felfüggeszti a hátralékos fogyasztók kikapcsolását

<p>A különösen hideg időjárásra való tekintettel az E.ON Hungária csoport ideiglenesen felfüggeszti a fizetési hátralékot felhalmozott lakossági fogyasztók kikapcsolását az áram-, illetve gázszolgáltatásból.</p>

 A felfüggesztés várhatóan az extrém hideg időjárás elmúlásáig tart.

Tekintettel arra, hogy a közelmúltban sajnálatos módon több haláleset is történt a rendkívül hideg időjárás miatt, a társaság úgy döntött, hogy ideiglenesen felfüggeszti azon lakossági háztartások kikapcsolását az áram- és gázszolgáltatási rendszeréből, amelyek jelentős tartozást halmoztak fel, és amelyek esetében kikapcsolás végrehajtása lépne életbe. Mint ismeretes, Szabó Máté országgyűlési biztos felhívást tett közzé a hideg okozta halálesetek megelőzése érdekében. Az E.ON Hungária csoport vezetősége felelős magyarországi vállalatként minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy ne történjen több tragédia a zord időjárás miatt, ezért döntött a hátralékos lakossági fogyasztók kikapcsolásának ideiglenes felfüggesztése mellett.

Eszerint azokat a fogyasztókat, akik akár áram-, akár gázszámlájuk rendezésével elmaradtak, és az E.ON Hungária már tájékoztatta őket a szolgáltatás várható felfüggesztésének időpontjáról, egyelőre nem kapcsolják  ki a fogyasztásból. Így, a hideg időjárás mellett, továbbra is rendelkezésükre áll a szükséges energiaellátás. Az extrém hideg időjárás enyhülését követően azonban a kikapcsolások végrehajtásra kerülnek, amennyiben a hátralék időközben nem kerül rendezésre.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!