Kultúra

2010.07.02. 12:34

Környezetbarát zúzás a Hegyalján

<p>Tokaj - Már javában zajlanak a tereprendezési munkálatok a Hegyalja Fesztivál területén.</p>

Két hét múlva újra több tízezer vendég lepi el a fesztiválterületet és kisváros utcáit, a szervezők pedig idén is meghökkentő újításokkal készültek.

A fesztivál terültét nemrég még víz borította, ám úgy tűnik az időjárás a kegyeibe fogadta a fesztivál szervezőit. Az elmúlt napok meleg időjárásának, és természetesen a szivattyúzásnak köszönhetőn már javarészt száraz a Tisza-Kemping és környéke.
A keleti országrész egyik, ha nem a legnagyobb nyári könnyűzenei fesztiválja idén is tartogat újításokat a vendégeknek. Ebben az évben már majdnem húsz hektáron zajlanak az események, a korábbinál pedig nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre. A tavaly Szegeden tesztelt re-korsó használatát is bevezetik Tokajban. Ennek az a lényege, hogy a fesztiválozó első vásárláskor 200 forintért megválthatja poharát is, ami a szokásosnál egy jóval masszívabb műanyagból készül, és rendeltetésszerű használat esetén kibírja a rendezvény teljes hosszát is. Azok is védik azonban a környezetet, akik nem akarnak visszaváltható kriglikkel a kezükben szórakozni, idén minden edény lebomló műanyagból készül.

A területrendezésnek köszönhetően nagyobb teret kap a civil utca, több színpad pedig a korábbitól eltérő helyre kerül. A kemping területén egy exkluzív csónak-, illetve kenukikötőt is építettek, így a vízi turizmus felé is nyitottak a szervezők. A beruházás ugyan háromszáz sátorhelyet elvett a fesztiválozóktól, de az ígéretek szerint a pótkempingnek köszönhetően mindenki be fog férni. A fesztivál hivatalosan július 14-én indul, de a sátrazók már hét elején elfoglalhatják a kempingeket. 

Világsztárok a zöldben


A programokat tekintve érdemes is lesz minél több időt a Hegyalján tartózkodni, idén tíz színpadon közel kétszáz fellépő szórakoztatja a közönséget. Esténként a Motörhead, a Groove Armada, Roots Manuva, az Ektomorf, a Meshuggah, The Herbaliser és a Goldie gondoskodik a nagyszerű koncertekről, de a külföldiek mellett a magyar zene krémje is képviselteti magát a Hegy’-en. Számos amatőr formáció mellett fellép a Tankcsapda, a Quimby, a Belga és a Subscribe is, és utoljára ad koncertet Tokajban a Kispál és a Borz. Több csemegének ígérkező koncert is várja a Tisza-parti vendégeket, Ákos és a Tátrai Band is a Hegyalja Fesztivál vendége lesz.

Nemcsak a fesztivál területén, hanem a város színházában is programokkal várják a nagyérdeműt. A Paulay Ede Színházban Hobó mutatja be legutóbb megjelent Circus Hungaricus című albumát, és a Woody Allen művei alapján készült Manhattan című színdarabot is a fesztivál ideje alatt láthatják a vendégek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!