Kazincbarcika hírei

2017.08.22. 11:58

Fesztivál (szinte) egész hónapban

Kazincbarcika - Még hétfőn is tartott és a hétvégén búcsúzik az idei Kolorfesztivál.

Kazincbarcika - Még hétfőn is tartott és a hétvégén búcsúzik az idei Kolorfesztivál.

Az augusztus 20-ai nemzeti és állami ünnep alkalmából több kitüntetést is átadtak az 5. Kolorfesztivál keretében az Egressy színháztermében, ugyanitt adott koncertet a Buda Folk Band.

Elismerések a fesztiválon

Az államalapítás ünnepének délelőttjén szentmisére várták az érdeklődőket a Szent Család Templomba. A Szent István-napi programok az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében folytatódtak, ahol Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tartotta ünnepi tanácskozását. Az idei eseményen Barcika és Sajókazinc 70 évvel ezelőtti egyesítéséről is megemlékeztek a résztvevők.

Az ország egyik leghosszabb és legszínesebb fesztiváljának főszervezője, a Barcika Art Kft. és Kazincbarcika Város Önkormányzata az ünnepi képviselő-testületi ülésen köszönetet mondott a fesztivál együttműködő partnereinek és támogatóinak.

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere beszédében a múlt jelentőségére emlékeztetett és a város dinamikus fejlődését hangsúlyozta. Ezt követően megszegte az új kenyeret, amelyet a díjak, oklevelek, plakettek átadása követett.

A kedvezőtlen időjárás ellenére délután még telt házzal üzemelt a városnéző kisvonat, azonban a Buda Folk Band koncertjét már a színházteremben tartották meg, az esti programokat pedig kénytelenek voltak elnapolni. Így augusztus 21-én, hétfőn is tartott még a fesztivál, színpadra lépett Bebe és Éliás Jr. & Abrakazabra, majd Keresztes Ildikó adott koncertet a Fő téren. A tűzijátékshow-t pedig 21 órától láthatták a kilátogatók.

A rendezvénysorozat azonban még egy hétvége erejéig visszatér, augusztus 25-én Sajógalgócon koncertezik a Güsch, majd Péter Szabó Szilvia. Augusztus 26-án pedig déltől másnap hajnalig sportprogramokkal és bemutatókkal, neves DJ-kel és tűzijátékkal búcsúzik a Vadna Parkban az 5. Kolorfesztivál.

Színes volt

Az idei programban is számtalan helyszínen várták a kikapcsolódni vágyókat, így hagyományosan kinyitott a tizedik alkalommal megrendezett Fignár Fesztivál Udvar is Dubicsányban, ahol kiállításokkal, író-olvasó találkozóval, koncertekkel és az elmaradhatatlan töltött káposztával várták a látogatókat a „világ legkisebb fesztiváljára”. A fő programban olyan előadók léptek színpadra az idei fesztiválon, mint a Halott Pénz, a Csík zenekar, a Piramis, a P. Mobil, a Wellhello, Demjén Ferenc vagy éppen a Magna Cum Laude, és hazai közönség előtt adott koncertet Deniz.

- ÉM -


[related-post post_id="3589016"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!